KERK-IN-HET-DORP - Hoe wij gemeente zijn KERK-IN-HET-DORP - Hoe wij gemeente zijn

Maartensdijk en Hollandsche Rading zijn twee dorpen tussen Hilversum en Utrecht. Dat bepaalt ook voor een gedeelte ons kerk-zijn. Onze kerk is een kerk-in-het-dorp. We komen elkaar niet alleen op zondag in de kerk tegen, maar ook doordeweeks in de winkel, bij de sportvereniging, op het schoolplein, etc.. Daardoor is er in onze kerk veel aandacht voor het omzien naar elkaar. Bezoekjes, een bloemengroet, een kaartje naar iemand in het ziekenhuis: het is bijna allemaal vanzelfsprekend.


Tegelijk proberen we ook steeds meer inhoud te geven aan het open staan voor elkaar. We proberen een gastvrije gemeente te zijn én steeds meer te worden. Er zijn al langdurige en mooie initiatieven als samen eten en ouderensoos, waar iedereen welkom is. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Daar denken we misschien wel meer dan voorheen over na.
De zondagse eredienst is (hoe kan het anders) een belangrijk moment in ons gemeente-zijn. Met helder taalgebruik, aandacht voor liturgie, het gebruik van liedbundels als tussentijds en liederen uit Iona en Taizé, maandelijks de medewerking van de cantorij, en een preek die landt in deze tijd proberen we in de eredienst bijdetijds te zijn.


Alle activiteiten worden gedragen door veel -heel veel- vrijwilligers. De spirit is goed. Iedereen wil zich op zijn of haar wijze inzetten voor onze kerkgemeenschap. Dat is goed, want zonder al die vrijwilligers zou alles wat we doen niet kunnen.


Ds. René Alkema
 

terug