Nieuwsbrief (tijdens corona-tijd) van 2 mei

Allemaal mensen

Zoals u -jij kunt weten, ben ik heel erg voor de beweging van compassie. Waarmee bedoeld wordt dat godsdiensten niet tegenover elkaar staan, maar dat godsdiensten elkaar zouden kunnen vinden in barmhartigheid en liefde - Er is zoveel meer dat ons bindt dan dat ons scheidt…
Ik kwam in de voorbereiding van de viering een prachtig lied tegen. Het heeft helaas geen plaats kunnen krijgen in de viering. Het gaat over de godsdiensten van de wereld. En dat die godsdiensten ieder op zich zoeken naar een menswaardig leven. En dat de godsdiensten daarom eerder “op elkaar lijken” dan “van elkaar verschillen”. Er zit veel herhaling in het lied, maar dat maakt het voor mij zo mooi -terwijl de “conclusie” in twee korte woorden is gevat. De tekst is van Corrie Kopmels.
Je vraagt niet -je vraagt niet -je vraagt niet hoe -je vraagt niet hoe ze bidden
hoe ze bidden tot hun god -tot hun god
of hoe ze vloeken -vloeken - vloeken om hun lot
of hoe ze vloeken -vloeken - vloeken om hun lot
mensen -mensen zijn het allemaal- mensen
en door hun ogen -en door hun ogen -kijkt God jou zelf aan
mensen -allemaal mensen
en door hun ogen -kijkt God zelf -en door hun ogen kijkt God zelf
jou aan

 

 

Vieringen op het internet

Het beste kun je het internetadres intypen dat op de paasgroet staat. Je krijgt dan een overzicht van alle vieringen van onze kerk: https://tinyurl.com/t2sk5y9

 

Viering op zondag 2 mei

Ook zondag is er weer een viering via internet. In de viering ligt de nadruk op 4 en 5 mei. En dan met name hoe je in onze tijd aan vrede kunt werken. We hebben om de andere week zangers en zangeressen in de viering. Deze keer zijn er geen zangers aanwezig bij de opnames.  

 

Meezingen tijdens de opname

Wilt u ook een keer meezingen? U kunt zich opgeven bij meezingen@pknmaartensdijk.nl

 

Digitaal voorbedenboek  

Er wordt nog niet of nauwelijks gebruik gemaakt van het digitaal voorbedenboek. Daarom Ik wil (jo)u nog eens opmerkzaam maken op ons digitale voorbedenboek. U kunt elke week via de mail doorgeven voor wie of voor wat u voorbeden wilt aanvragen. Graag opsturen vóór donderdagmiddag 16.00 uur aan rene@pknmaartensdijk.nl.

 

Interview

Het interview over dominee zijn in corona-tijd werd niet in de afgelopen Vierklank geplaatst, maar wordt nog wel in één van de volgende Vierklanken geplaatst.Als het goed is staat dat interview komende week in de Vierklank.

 

Contact 

Er wordt deze tijd veel gebeld, geappt, gemaild, etc. Op die manier kun je gelukkig nog wel contact met elkaar houden. De predikant en de kerkelijk ouderenwerker doen daar hard aan mee.
Maar u kunt -als u wilt- ook zelf contact met de predikant en de kerkelijk werker opnemen. Ds. René Alkema is bereikbaar per telefoon: 06-12510037 (inclusief app en voicemail) of mail: rene@pknmaartensdijk.nl. Kerkelijk werker Jan Grootendorst is bereikbaar per telefoon: 0346-212904 of mail: jan@pknmaartensdijk.nl


Groet

Pas goed op jezelf! Pas goed op elkaar!
Hartelijke groet, ds. René Alkema
terug

Agenda

Kerkdienst Ontmoetingskerk

07 mrt 2021 om 09:30
In verband met corona-maatregelen is er een protocol van toepassing. Voor u naar de kerk komt moet u zich aanmelden. Hoe dat gaat en welke huisregels er gelden leest u in dit bericht.

Voorganger: -
Locatie: Ontmoetingskerk, Maartensdijk