Nieuwsbrief (tijdens corona-tijd) van 10 mei

Vieringen op het internet
Het beste kun je het internetadres intypen dat op de paasgroet staat: https://tinyurl.com/t2sk5y9

Viering op zondag 10 mei
We hebben om de andere week zangers en zangeressen in de viering. Deze keer zijn er drie zangers aanwezig bij de opnames.
Wilt u ook een keer meezingen? U kunt zich opgeven via meezingen@pknmaartensdijk.nl

Voor de kinderen
We zijn ook (sinds vorige week) begonnen met een (aparte) rubriek voor de kinderen van de kindernevendienst. De link is wel dezelfde als die van de kerkdienst: https://tinyurl.com/t2sk5y9 

Digitaal voorbedenboek
Er wordt nog niet of nauwelijks gebruik gemaakt van het digitaal voorbedenboek. Daarom Ik wil (jo)u nog eens opmerkzaam maken op ons digitale voorbedenboek. U kunt elke week via de mail doorgeven voor wie of voor wat u voorbeden wilt aanvragen. Graag opsturen vóór donderdagmiddag 16.00 uur aan: rene@pknmaartensdijk.nl
 
Aandacht voor Amnesty International
Iets anders dan “normaal” hebben we in en rond de viering aandacht voor het werk van Amnesty International. We steken vóór de voorbeden de Amnesty-kaars aan en noemen in de voorbeden de naam van Ibrahim Ezz El-Din.
Ibrahim Ezz El-Din zit vast vanwege zijn werk voor de Egyptische Commissie voor Rechten en Vrijheden. Zijn gezondheid is in gevaar nu het coronavirus zich snel in de overvolle en onhygiënische Tora-gevangenis verspreidt.
U kunt blijven schrijven! Schrijf een brief aan de autoriteiten in Egypte om de vrijlating van Ibrahim Ezz El-Din.

Bloemen
Vanaf deze week brengen we de bloemen uit de kerk ook weer naar iemand toe.

Meeleven
Onder het mom van beter laat dan nooit, bedacht ik me dat het aardig zou zijn om de mensen die in de verpleeg- en verzorghuizen wonen en geen bezoek mogen ontvangen, een kaartje te sturen. Maar misschien had u het al gedaan!?!
 
Klokken van hoop
Een aantal weken achter elkaar hebben de klokken van zowel de Ontmoetingskerk als de Kapel op woensdagavond telkens een kwartier geluid. Het was een landelijk en oecumenisch initiatief van de Raad van Kerken. En was bedoeld om een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden. De Raad van Kerken heeft nu een punt achter dit initiatief gezet. Rest ons de klokkenluiders te bedanken voor hun inzet!

Contact
Er wordt deze tijd veel gebeld, geappt, gemaild, etc. Op die manier kun je gelukkig nog wel contact met elkaar houden. De predikant en de kerkelijk ouderenwerker doen daar hard aan mee. Maar u kunt -als u wilt- ook zelf contact met de predikant en de kerkelijk werker opnemen. Ds. René Alkema is bereikbaar per telefoon: 06-12510037 (inclusief app en voicemail) of mail: rene@pknmaartensdijk.nl  (maar volgende week even niet -zie hieronder). Kerkelijk werker Jan Grootendorst is bereikbaar per telefoon: 0346-212904 of mail: jan@pknmaartensdijk.nl

Vakantie
Komende week neem ik een weekje vrij. (Oorspronkelijk -voor de corona-crisis- had ik in mei zelfs twee weken vrij ingepland). Even bijkomen, want ondanks het thuiswerken is het de hele tijd stevig aanpoten geweest.

Groet
Pas goed op jezelf! Pas goed op elkaar!

Hartelijke groet, ds. René Alkema
 
terug

Agenda

Kerkdienst Ontmoetingskerk

07 mrt 2021 om 09:30
In verband met corona-maatregelen is er een protocol van toepassing. Voor u naar de kerk komt moet u zich aanmelden. Hoe dat gaat en welke huisregels er gelden leest u in dit bericht.

Voorganger: -
Locatie: Ontmoetingskerk, Maartensdijk