Plotseling

PLOTSELING

Een tijdje gezocht naar een goede term om mijn bijdrage aan deze BIJEEN mee te beginnen. Dit is het geworden.

We kunnen er niet meer omheen, Corona. Veel is anders, alles lijkt anders, is er nog wel iets hetzelfde?
Zo’n week of 6 geleden zijn we abrupt gestopt met het houden van bijeenkomsten. We zijn gewend geraakt aan premier Rutte met mededelingen over Corona op de televisie. Misschien nog meer aan doventolk Irma Sluis. Ben een beetje fan geworden van doventolken in het algemeen en Irma in het bijzonder. Knap om zonder woorden veel te vertellen. Waar anderen met veel woorden weinig zeggen.

Nooit gedacht dat er een gevoel van “we hebben het begrepen” zou ontstaan bij het voorbij rijden van een lege bus, een lege trein of een blik op een (vrijwel) lege snelweg.

Het “nieuwe normaal”, daarover wordt veel gesproken. Kantoorpersoneel bewijst momenteel dat je niet naar een gebouw met veel verdiepingen hoeft te reizen om je werk te doen. Thuis werken, ik ben er inmiddels aan gewend en zie er een beetje tegenop om op termijn weer vaak naar Amsterdam te reizen. Wat mij betreft leren we van deze situatie dat werk vanuit huis voor velen prima mogelijk is.

Iets anders om van te leren: Voor 2 tientjes met het vliegtuig naar Barcelona is te goedkoop, wanneer er een week niet gevlogen kan worden zitten vliegmaatschappijen financieel aan de grond.

Corona raakt kerken in het hart. Bijna net zo snel als Corona kwam hebben we erop ingespeeld met aanpassingen. Met gepaste trots kunnen we kijken naar hoe we momenteel invulling geven aan “omzien naar elkaar”:
- De diensten die we via Youtube kunnen meemaken;
- De Paasattentie verzorgd;
- Het inbinden van de BIJEEN door “jeugdige” Kerkenraadsleden;
- De contacten die er wel zijn, veel via de telefoon;
- De nieuwsbrief via de mail.

De flexibiliteit waarmee momenteel veel zaken doorgang vinden geeft een goed gevoel voor de toekomst. De schouders gaan eronder als het nodig is en we laten zien waarvoor we staan als kerk. Een beetje tegenwind kunnen we prima aan.

Toch is er onzekerheid, ik kan me voorstellen dat er spanning is over hoe dit verder moet. Wat kunnen we verwachten en hoe lang gaat het duren. Ik wens iedereen in deze “andere” tijd veel sterkte. Ook denk ik even aan allen die momenteel niet instaat zijn op een normale manier hun werk te doen. Ook aan allen die niet kunnen bezoeken of bezocht kunnen worden. Zelf kijk ik ernaar uit om als ouderling de voorganger gewoon weer een hand te kunnen geven bij aanvang van een kerkdienst.
 
terug

Agenda

Kerkdienst Ontmoetingskerk

28 feb 2021 om 09:30
In verband met corona-maatregelen is er een protocol van toepassing. Voor u naar de kerk komt moet u zich aanmelden. Hoe dat gaat en welke huisregels er gelden leest u in dit bericht.

Voorganger: -
Locatie: Ontmoetingskerk, Maartensdijk