Uit de Kerkenraad (maart2020)

Op 3 februari heeft de kerkenraad vergaderd.

Beleidsplan: De puntjes op de i
Alle onderwerpen die in het beleidsplan genoemd worden, zijn de afgelopen maanden in vergaderingen van de kerkenraad besproken. Het is nu tijd om de puntjes op de i te zetten en de uiteindelijke tekst te produceren. Daarvoor gaan de kerkenraadsleden nog een keer door de volledige tekst heen. In de maart-vergadering zal de kerkenraad dan de definitieve tekst vaststellen van “Het Beleidsplan 2020-2024”. En die titel geeft al gelijk aan dat zo’n tekst nooit het einde is … De komende vijf jaar gaan we er mee aan de slag en leren op welke onderwerpen we
gaandeweg van inzicht veranderen. Maar het is goed een vast punt te hebben om van te vertrekken.

Werk aan gebouwen en inrichting
Dit was een belangrijke reden om het bovengenoemde beleidsplan te schrijven. Maar ook nu gebleken is dat ingrijpende vernieuwingen op dit moment niet opportuun zijn, blijft de noodzaak om onderhoud te plegen.
In de kerkenraad is gesproken over een aanpak van onderhoud envervanging die op draagvlak in de gemeente kan rekenen. Binnenkort vindt u in Zondagsbrief en BIJEEN hoe wij denken dit vorm te geven.

Evaluaties
Op zondag 26 januari vond de doopdienst plaats van Yamiella Echabbi – wat een fijne dienst was dat ! Anders dan bijna ieder van ons, kon zij de dienst bewust meemaken - en zelf zeggen waarom zij gedoopt wilde worden. Met veel kinderen erbij werd het een echte feestdienst.

De kerkenraad vergadert weer op maandag 2 maart.
Namens de kerkenraad,
Toon Moene (toon@moene.org).
terug

Agenda

Kerkdienst Ontmoetingskerk

28 feb 2021 om 09:30
In verband met corona-maatregelen is er een protocol van toepassing. Voor u naar de kerk komt moet u zich aanmelden. Hoe dat gaat en welke huisregels er gelden leest u in dit bericht.

Voorganger: -
Locatie: Ontmoetingskerk, Maartensdijk